Μέχρι τώρα υπήρχαν πολλές συνταγές για παρφέ μόκα αλλά όλες ήθελαν παγωτομηχανή. Δεν νομίζω όλες να έχουμε και από μία στο σπίτι μας! Εγώ πάντως όχι, έτσι λοιπόν βρήκα αυτήν την συνταγή που περιγράφει την διαδικασία βήμα – βήμα!
Εύκολα και απλά! Δοκίμασέ την είναι εγγυημένη!
Για περισσότερες συνταγές παγωτού και σοκολατένιων γλυκών δες εδώ!
Τι θα χρειαστούμε:
-6 αυγά (καλό θα ήταν να είναι βιολογικά)
-10 γρ. νεσκαφέ, διαλυμένος σε 1 φλιτζανάκι έτοιμο καφέ εσπρέσο (αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα τότε σε ζεστό νερό)
-160 γρ. ζάχαρη
-60 γρ. νερό
-500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά την οποία θα χτυπήσεις με το μίξερ μεχρι να γίνει σαν γιαούρτι
Φάση 1η:
Πάντα σε όλες μας τις συνταγές καλό είναι να έχουμε συγκεντρωμένα όλα τα υλικά στις απαραίτητες ποσότητες.
Με τον τρόπο αυτό δεν θα ξεχάσουμε να προσθέσουμε κάτι και επίσης (εξίσου σημαντικό!) δεν θα λερώσουμε τα ντουλάπια μας ψάχνοντας για ζάχαρη την τελευταία στιγμή!
Φάση 2η
Σπάμε τα αυγά μας πολύ προσεκτικά και χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
Φάση 3η
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Πάντα ο υπολογισμός του χρόνου βρασμού υπολογίζεται από το σημείο που κοχλάζει.
Φάση 4η
Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα. Προσοχή πρέπει να χτυπηθούν πάρα πολύ καλά.
Φάση 5η
Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι σιγά σιγά. Σταματάμε το χτύπημα μόνο όταν το μείγμα αφρατέψει. Θα πρέπει να αποκτήσει λευκή απόχρωση και στη συνέχεια να κρυώσει.
Φάση 6η
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το διαλυμα του καφέ στο μείγμα μας. Πρέπει να ανακατέψουμε απαλά έτσι το μείγμα μας να ενωθεί πλήρως.
Φάση 7η
Είμαστε σε ένα πολύ σημαντικό στάδιο καθώς πρέπει όταν βάλουμε την σαντιγύ μας στο μείγμα να ανακατεψουμε με πολύ ομαλές κινήσεις για να μην ‘πέσει’ και να μείνει το μείγμα μας αφράτο.
Φάση 8η
Χτυπάμε στο μίξερ τα απράδια για να γίνουνε μαρέγκα και την ενώνουμε με το μείγμα μας πολύ καλά με πολύ απαλές κινήσεις.
Φάση 9η
Παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση και αδειάζουμε το μείγμα μας και μπαίνει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Φάση 10η ( Η καλύτερη νομίζω!)
Σερβίρουμε! Ξεφορμάρουμε το παγωτό βυθίζοντας τη φόρμα σε ζεστό νερό. Το κόβεις σε φετούλες και από πάνω μπορείς να το ντύσεις με κουβερτούρα ή με κάποιο σιροπάκι…