Ποιος δεν λατρεύει τα cinnamon rolls? Είναι αφράτα τσουρεκάκια, γεμιστά με ζάχαρη και κανέλα και από πάνω με περιχυμένα με γλάσσο από κρέμα τυρί. Και μόνο στην περιγραφή καταλαβαίνεις την τελειότητα αυτού του γλυκού! Από ότι θα έχεις πάρει χαμπάρι το μενού για σήμερα έχει πεντανόστιμη συνταγή για cinnamon rolls.
Τα υλικά είναι αρκετά, όμως μη το φοβηθείς μιας και η εκτέλεση είναι πάρα πολύ απλή. Η συνταγή χωρίζεται σε 3 στάδια, οπότε πάρε χαρτί και μολύβι να σημειώσεις τα υλικά που χρειάζεσαι και είμαστε έτοιμες να ξεκινήσουμε την διαδικασία.
Συνταγή για cinnamon rolls
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
Για τη ζύμη:
- 1φλ. χλιαρό γάλα
- 2 αυγά
- 80γρ. βούτυρο
- 4 1/2φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2κ.γ. αλάτι
- 1/2φλ. ζάχαρη
- 2 1/2κ.γ μαγιά
Για την γέμιση:
- 1φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2κ.σ. κανέλα
- 2 κ.σ. βούτυρο
Για το γλάσσο:
- 100γρ. κρέμα τυρί (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 60γρ. βούτυρο μαλακό
- 1 1/2φλ. ζάχαρη
- 2 πρέζες αλάτι
- 1 βανίλια (1/2κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας αν έχεις)
Εκτέλεση:
Ζύμη
Βάλε όλα τα υλικά για την ζύμη μέσα στον κάδο το μίξερ και ξεκίνα να τα ανακατεύεις καλά. Μόλις γίνει ένα εύπλαστο ζυμάρι- περίπου ένα 10λεπτο- αργότερα, βάλε το σε ένα μπολ, σκέπασε με μια μεμβράνη και άφησε το να ξεκουραστεί. Θέλεις το ζυμάρι σου να διπλασιάσει τον όγκο του πριν ξεκινήσεις να το ανοίγεις. Αυτό σημαίνει ότι ανάλογα την θερμοκρασία που έχει το σπίτι σου, η διαδικασία μπορεί να πάρει από 30 λεπτά έως και 1 ώρα. Έχε υπομονή.
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα κρουασανάκια!
Γέμιση
Αφού διπλασιαστεί το ζυμάρι σου, ήρθε η ώρα να το απλώσεις. Σε έναν καθαρό πάγκο ρίξε λίγο αλεύρι και άνοιξε το ζυμάρι σε ένα ορθογώνια διαστάσεων περίπου 40×50. Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την κανέλα με την καστανή ζάχαρη. Λιώσε το βούτυρο και άπλωσε το στο ζυμάρι. Έπειτα άπλωσε το μείγμα κανέλας-ζάχαρης, αφήνοντας ένα εκατοστό περιθώριο από τις άκρες. Τύλιξε το ζυμάρι σε ρολό.
Δες επίσης: Εύκολη τούρτα παγωτό καραμέλα με μπισκότα!
Κόψε το ρολό που έχεις κάνει σε 12 ίσα κομμάτια. Βάλε τα σε ένα βαθύ ταψί, σκέπασε τα με μια πετσέτα και άσε τα για ένα μισάωρο να φουσκώσουν. Στο μεταξύ προθέρμανε τον φούρνο στους 200 στον αέρα. Αφού φουσκώσουν, ψήσε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Δες επίσης: Πεντανόστιμη & σπιτική συνταγή για τάρτα λεμόνι!
Γλάσσο
Μόλις ψηθούν βγάλε τα από τον φούρνο και ετοίμασε το γλάσσο. Χτύπα στο μίξερ όλα τα υλικά για το γλάσσο και με το που ανακατευθούν καλά τα υλικά και το γλάσσο έχει μια κρεμώδης υφή, περίχυσε το πάνω από τα cinnamon rolls. Είναι πανέτοιμα να τα απολαύσεις! Δες ακόμα και την συνταγή για το νόστιμο γιαουρτογλυκό με μαρμελάδα βύσσινο!