Λατρεύω τα ψάρια! Μπορώ να τρώω κάθε μέρα και ένα διαφορετικό. Είναι πολύ θρεπτικά και μπορείς και παρόλο που δεν πάει το μυαλό σου μπορείς να κάνεις απίστευτες μαγειρικές στο σπίτι χωρίς κόπο. Θα μου πεις ότι το ψάρι είναι ακριβό και θα έχεις τα δίκια σου, αλλά όταν έχει λαϊκή είναι καλή ευκαιρία να βρεις φρέσκο ψάρι και σε καλή τιμή. Πήρα που λες από τη λαϊκή τσιπούρες και αποφάσισα να τις κάνω ψητές στη λαδόκολλα.
Λοιπόν η συνταγή είναι πανεύκολη. Πεντανόστιμη τσιπούρα στη λαδόκολλα με λίγα αλλά καλά υλικά και νοστιμιά απίστευτη. Νομίζω ότι μπορείς να με εμπιστευτείς όταν στο λέω- μια παρέα έχουμε γίνει τόσο καιρό και ό,τι σου λέω αυτό και είναι. Σου έχω πει ποτέ ότι σου εύκολη συνταγή και δεν ήταν; Ποτέ. Άντε πάμε να δούμε την συνταγή!
Τσιπούρα στη λαδόκολλα
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 2 τσιπούρες
- 1 μπρόκολο (μικρό προς μέτριο)
- 1 κουνουπίδι (μικρό προς μέτριο)
- 1 καρότο
- 3-4 φέτες από λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθάρισε και πλύνε τις τσιπούρες καλά από τα εντόσθια και από τα λέπια. Αν είσαι από τις τυχερές που τους καθαρίζουν τα ψάρια όταν τα παίρνεις ακόμα καλύτερα θα γλιτώσεις κόπο. Παρόλα αυτά, θα σε συμβούλευα να τα κάνεις ένα νερό ακόμα και να τα ρίξεις ένα βλέφαρο πριν ξεκινήσεις να τα μαγειρεύεις. Αφού τις πλύνεις άνοιξε την κοιλιά για να την έχεις έτοιμη για γέμισμα.
Δες επίσης: Εύκολη συνταγή για αλμυρή κολοκυθόπιτα!
Κόψε το καρότο σε ροδέλες και σε φουντίτσες το μπρόκολο και το κουνουπίδι. Βράσε τα μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Σούρωσε τα, πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι και γέμισε την κοιλιά από τα ψάρια. Βάλε από πάνω από το ψάρι κανά δυο φέτες λεμόνι και κλείσε τα ψάρια καλά σε λαδόκολλα- να γίνει σαν πουγκάκι. Ψήσε στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά. Το ψάρι σου είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Δες επίσης: Μπριάμ καλοκαιρινό με κατσικίσιο τυρί και μυζήθρα!
Bonus Tips:
Μπορείς να διαλέξεις όποιο ψάρι προτιμάς αν δεν σου αρέσει η τσιπούρα. Επίσης, μπορείς να βάλεις και ντοματίνια μέσα στο πουγκί με τα ψάρια. Τέλος, μπορείς να κάνεις και την ίδια συνταγή σε φιλέτο από ψάρι. Βάλε το φιλέτο στη λαδόκολλα και από πάνω ρίξε τα λαχανικά. Απλά ανάλογα με το φιλέτο που θα επιλέξεις φρόντισε και τον χρόνο ψησίματος!