Οι γιορτές σημαίνουν πολύ ποτό ή φαγητό, ή και τα 2! Ο καλύτερος τρόπος για να γυρίσεις ανανεωμένη στην καθημερινότητα σου είναι να δοκιμάσεις το πιο υγιεινό γεύμα για αποτοξίνωση που βρήκα και δοκίμασα και ήταν όντως νόστιμο!
Υπάρχουν πολλές συνταγές που μπορείς να βρεις με φαγητά που σε βοηθούν να αποβάλλεις τις περιττές τοξίνες από το σώμα σου, από τις οποίες όμως οι περισσότερες είναι άνοστες. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που προσπαθούμε να διορθώσουμε τη διατροφή μας απογοητευόμαστε και τα παρατάμε.
Σου βρήκα την πιο νόστιμη συνταγή που σίγουρα θα σε κάνει να το ξανασκεφτείς πριν πάρεις σουβλάκια! Πάρε χαρτί και μολύβι, γράψε τα υλικά και ετοιμάσου να τη λατρέψεις και εσύ!
Δες επίσης: Φτιάξε σε 15′ noodles με γαρίδες και σάλτσα κάρυ-καρύδα!
Υγιεινό γεύμα για αποτοξίνωση μετά τις γιορτές!
Θα σου προτείνω να δοκιμάσεις διαφορετικούς συνδυασμούς αναλόγως με τα υλικά που έχεις στο σπίτι σου διαθέσιμα αλλά και τις προτιμήσεις σου. Αυτό το πιάτο έχει να κάνει τόσο με τη δημιουργικότητα σου στην κουζίνα όσο και με την επιλογή σου να διαλέξεις τα υλικά που σου αρέσουν εσένα περισσότερο και να τα “παντρέψεις”!
Υλικά: (για τη δική μου εκδοχή)
- 250 γρ. μανιτάρια Πλευρώτους
- 100 γρ. Κολοκύθι κομμένo σε σπαγγέτι σχήμα.
- 30 γρ. Ρίζες μπαμπού
- 100 γρ. μπρόκολο στον ατμό.
- 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 αβοκάντο κομμένο σε φέτες
- 50 γρ. ξηρούς καρπούς ( οτιδήποτε έχω-τα φυστίκια είναι τα καλύτερα)
- 100 γρ. λάχανο ψιλοκκομένο
- 1 λαιμ
- σουσάμι για το γαρνίρισμα
- αλάτι πιπέρι
- 2 κ. σ. μέλι
- 2 κ.σ. σόγια σος
- 1 κ. γ. σκόρδο σε σκόνη
- ελαιόλαδο ( προτείνω 2 κ.σ.)
Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ή μαντέμι ρίχνω τα μανιτάρια αφού πρώτα τα έχω μαρινάρει στη σάλτσα μέλι-σόγια και λίγο λάδι. Όση από τη μαρινάδα μας έμεινε θα της ρίξουμε στο τέλος σε ολόκληρο το πιάτο, οπότε την κρατάμε στην άκρη. Ψήνω για 3′ από κάθε μεριά σε δυνατή φωτιά!
Όσο ψήνονται τα μανιτάρια κόβω το κολοκύθι και το βρέχω με λίγο λάδι, αλάτι και πιπέρι. Όταν αφαιρέσω τα μανιτάρια ρίχνω το κολοκύθι στο ίδιο τηγάνι και σοτάρω για 5΄ σε δυνατή φωτιά. Παράλληλα μπορώ να βάλω το μπρόκολο στον ατμό ( ή και να το βράσω για ελάχιστο χρόνο-περίπου 3′). Πρέπει να είναι τραγανό!
Κόβω το αβοκάντο σε φέτες και το λάχανο και τα προσθέτω στο μπολ. Συνεχίζω προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνω από επάνω τη μαρινάδα που περίσσεψε, λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη σκόρδο, τους ξηρούς καρπούς ( και τις φύτρες). Πασπαλίζω με το σουσάμι και περιχύνω το χυμό από το 1 λάιμ.
Καλή όρεξη!
Δες επίσης: Πανεύκολη συνταγή για ramen με κοτόπουλο πανέ!