Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν στη ζωή σου, αλλά υπάρχουν κάποιοι που στηρίζεσαι πάνω τους. Το να χάσεις τον κολλητό σου δεν είναι λίγο και πρέπει να θρηνήσεις την απώλεια. Το να χάσεις τον κολλητό σου είναι πόνος, όπως κάθε άλλος και θέλει τον χρόνο σου για να το ξεπεράσεις.
Το “κολλητοί” μπορεί να φαίνεται μια ανόητη ιδέα ή κάτι το οποίο γράφεις στα βιβλία σου. Αλλά στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι έχουν ένα άτομο στη ζωή τους που θα το καλέσουν όταν συμβεί κάτι κακό, όταν έχουν χαρμόσυνα νέα να μοιραστούν ή όταν χρειάζονται την υποστήριξη κάποιου.
Είτε σου αρέσει είτε όχι, ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα της ζωής είναι πως οι άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από την ζωή σου. Τα καλά νέα είναι πως αν χάσεις κάποιον πάντα μπορείς να βρεις κάποιον αντικαταστάτη. Χάνεις ανθρώπους για πολλούς λόγους, το κλειδί είναι να μη μείνει κολλημένος σε αυτό, αλλά να μάθεις ότι μπορείς από αυτό. Δες επίσης πώς να ξεχάσεις κάποιον και να προχωρήσεις!
Πώς να αντιμετωπίσεις την απώλεια του κολλητού σου!
1) Μην το σκέφτεσαι
Το χειρότερο μέρος από το να χάνεις τον κολλητό σου είναι πως το άτομο που στρέφεσαι όταν χρειάζεσαι βοήθεια είναι το άτομο που προσπαθείς να ξεπεράσεις. Αυτό κάνει τον πόνο ακόμα χειρότερο, καθώς σε κάνει να αισθάνεσαι χαμένος και μόνος.
Είναι ευχή και κατάρα να βρει κάποιον άλλον να μιλήσετε. Απλά πρόσεχε ποιον θα διαλέξεις και θα τον εμπιστεύεσαι όπως και τον κολλητό σου.
2) Άσε την πόρτα ανοιχτή
Σε μία σχέση όταν πληγώνεσαι υπάρχουν δύο επιλογές. Κάποιες φορές τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλεις και απλά προχωράς ή μένεις κολλημένος και παρατάς τη ζωή. Μην παίρνεις το χαμό του κολλητού σου σαν προμήνυμα για το τι πρόκειται να γίνει στο μέλλον. Κάποιες φορές κατακρίνεις ανθρώπους καθώς αργούν να αποκαλύψουν ποιοι πραγματικά είναι.
3) Συγχώρησε τον εαυτό σου
Αν χάσεις κάποιον για κάτι που έκανες, όσο άσχημο κι αν είναι αυτό, σταμάτα να τα βάζεις με τον εαυτό σου. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να δικαιολογηθείς και να φτιάξεις πάλι τα πράγματα. Αλλά δυστυχώς, κάποια πράγματα δεν τα παίρνεις πίσω.
Αν το έχεις μετανιώσει πραγματικά και προσπάθησε να διορθώσεις τα πράγματα, τότε σίγουρα έκανες ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Δεν μπορείς να αλλάξεις όλα όσα συνέβησαν ή να αναγκάσεις κάποιον να σε συγχωρέσει. Το καλό όμως είναι πως μπορείς να συγχωρήσεις εσύ τον αυτό σου και να συνεχίσεις τη ζωή σου.
4) Μάζεψε εμπειρίες
Αν αναρωτιέσαι πως να ξεπεράσεις το ότι έχασες τον κολλητό σου, μπορεί να χρειαστείς ενδοσκόπηση. Κοίτα ποια ήταν πραγματικά η σχέση σου και όχι ποια ήλπιζες πως ήταν. Κάποιες φορές πιάνεσαι για τα καλά σε μία σχέση και δεν μπορείς να δεις τι πραγματικά συμβαίνει. Δες επίσης 5 tips για να κρατήσεις μια φιλία εξ αποστάσεως!
6) Να είσαι καλά και μόνος
Όπως σε κάθε σχέση, όταν χάνεις έναν κολλητό, ένα από τα δυσκολότερα πράγματα είναι να καταλάβεις πως είσαι μόνος. Σιχαίνομαι που το λέω αλλά, σύζυγος, φίλοι, οικογένεια, οποιοσδήποτε μπορεί να φύγει οποτεδήποτε. Αισθάνεσαι πολύ όμορφα αν έχεις κάποιον στο πλάι σου να σε στηρίζει.
Αλλά στο τέλος, θα μένεις πάντα μόνος. Σε αυτόν τον κόσμο έρχεσαι και φεύγεις με τον ίδιο τρόπο. Μόνος. Έτσι, βρες τη δύναμη να μαθαίνεις τι γίνεται, να είσαι εντάξει μόνος, να κάνεις καινούριους φίλους και πάντα να στηρίζεσαι πάνω σου ότι κι αν γίνει.
7) Σκέψου να μην έχεις ένα άτομο στο μέλλον
Υπάρχει κάτι πολύ καλό στο να ξέρεις πως υπάρχει ένα άτομο στη ζωή σου να στραφείς. Το πρόβλημα είναι πως δεν είναι ρεαλιστικό. Δεν χρειάζεσαι έναν κολλητό. Έχεις πληθώρα ατόμων στη ζωή σου που σε αγαπάνε και νοιάζονται για σένα.
Σίγουρα δεν είναι κολλητοί σου αλλά είναι δίπλα σου για να σε βοηθήσουν μέσα σε κάθε δύσκολη στιγμή και να απλώσουν μια χείρα βοηθείας όταν τη χρειάζεσαι. Στο μέλλον σκέψου πως περνάς τρομερά με κάποιους και είστε όλη την ώρα μαζί, αλλά μην απομακρύνεσαι από τον εαυτό σου. Δες επίσης 6 σημάδια ότι είσαι σε σχέση εξάρτησης με την κολλητή σου!