Υπάρχουν αρκετές εύκολες συνταγές για cheesecake με διάφορα φρούτα, είτε προτιμάς να βάλεις κάποια μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού είτε ακόμη και φρέσκα φρούτα. Μερικές από αυτές που έχουν ξεχωρίσει είναι το cheesecake με λεμόνι, το οποίο έχει μια ευχάριστη γλυκόξινη γεύση, αλλά και με μπανάνα, που είναι ιδανικό για όσους θέλουν μια πιο γλυκιά εκδοχή.
Για το καλοκαιράκι όμως, θέλεις ένα πιο δροσερό γλυκό, τόσο για την οικογένεια σου όσο και για τους καλεσμένους σου. Αυτή τη φορά λοιπόν, θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε cheesecake ροδάκινο σε σχήμα τριαντάφυλλο, με το οποίο θα μπορέσεις να εντυπωσιάσεις τους πάντες, από άποψη γεύσης αλλά και εμφάνισης!
Οικονομική πανεύκολη συνταγή για cheesecake ροδάκινο
Τι υλικά θα χρειαστείς για την βάση:
- 200γρ. μπισκότα Digestive
- 65γρ. ανάλατο βούτυρο
Τι υλικά θα χρειαστείς για την γέμιση:
- 400γρ. τυρί κρέμα
- 400ml κρέμα γάλακτος
- 80γρ. ζάχαρη
- ¼ φλιτζανιού χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 5 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα ροδάκινο
- 2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- 2 ½ κουταλιές της σούπας νερό
Τι υλικά θα χρειαστείς για το topping:
- 800γρ. κομπόστα ροδάκινο (θα χρειαστείς περίπου 5 με 6 μισά ροδάκινα)
- 1 φλιτζάνι από το σιρόπι της κομπόστας
- 3 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
- ½ φλιτζάνι νερό
Διαδικασία παρασκευής cheesecake σε σχήμα τριαντάφυλλο!
Εννοείται πως θα πρέπει να ξεκινήσουμε με την βάση, η οποία είναι και το πιο εύκολο κομμάτι. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις στο μπλέντερ τα μπισκότα σου, μέχρι να γίνουν σκόνη και έπειτα να προσθέσεις το λιωμένο βούτυρο και τα τα ανακατέψεις καλά για να πάει παντού.
Τώρα θα πρέπει να πάρεις μια φόρμα, με διάμετρο περίπου 20 εκατοστά και να απλώσεις καλά μέσα της το τριμμένο μπισκότο και να την βάλεις στο ψυγείο.
Σειρά έχει η γέμιση, για την οποία θα πρέπει να βάλεις στο μίξερ το τυρί κρέμα και να το χτυπήσεις μέχρι να γίνει λείο και στην συνέχεια να προσθέσεις σταδιακά την κρέμα γάλακτος, το χυμό λεμονιού, το εκχύλισμα βανίλιας και την μαρμελάδα ροδάκινο και να συνεχίσεις να ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
Άφησε για λίγο το μείγμα σου και ανακάτεψε την ζελατίνη και το νερό σε ένα μικρό μπολ και βάλτο στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα, πρόσθεσε και τη ζελατίνη στη γέμιση και ξανά ανακάτεψε καλά.
Γέμισε την φόρμα σου με το μείγμα που μόλις έφτιαξες και ξανά βάλτην στο ψυγείο για περίπου τρεις ώρες, ώστε να σταθεροποιηθεί καλά η κρέμα σου.
Τώρα πάμε στο topping. Αφού περάσουν οι 3 ώρες και βγάλεις το γλυκό από το ψυγείο, κόψε σε λεπτές φέτες τα μισά ροδάκινα και ξεκίνα να τα απλώνεις σε στρώσεις ξεκινώντας από το εξωτερικό μέρος, για να κάνεις το σχέδιο από το τριαντάφυλλο.
Τέλος, βάλε μια μικρή κατσαρόλα με το σιρόπι ροδάκινο σε μέτρια φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ ρίξε την ζελατίνη και και το 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακάτεψε τα, πριν τα βάλεις στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα.
Πρόσθεσε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά. Για το τελικό στάδιο, άσε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 1-2 λεπτά και στη συνέχεια ρίξ’το σιγά σιγά πάνω από τα ροδάκινα για να γίνει σαν ζελέ και να πάει παντού.
Το μόνο που μένει είναι να το ξανά βάλεις στο ψυγείο για περίπου 1.5 ώρα, ώστε να σταθεροποιηθούν τα υλικά και να το βγάλεις προσεκτικά από την φόρμα, ξεκολλώντας καλά τα πλαϊνά στα οποία θα έχει κολλήσει το ζελέ. Δοκίμασε αυτή την εξαιρετική συνταγή και πες μου την γνώμη σου! Καλή επιτυχία κορίτσια!