Μικροί και μεγάλοι, το καλοκαίρι, δεν σταματούν να δείχνουν την προτίμηση τους στα παγωτά, μιας και είναι πεντανόστιμα και άκρως δροσιστικά. Όπως και να το κάνουμε όμως το σπιτικό παγωτό, είναι πάντα ότι πιο υγιεινό και απολαυστικό μπορείς να γευτείς.
Αν ψάχνεις λοιπόν ένα νόστιμο και εύκολο γλυκό, για να κερνάς τους φίλους και την οικογένεια σου, τότε σίγουρα θα πρέπει να δοκιμάσεις να φτιάξεις την συνταγή για τα σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα, που θα δούμε σήμερα. Πάρε στυλό και χαρτί, ξεκινάμε!
Δες επίσης: Πως να φτιάξεις Παγωτό φράουλα!
Συνταγή για παγωτό σάντουιτς με φυστικοβούτυρο και σοκολάτα
Υλικά για τα μπισκότα:
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 φλιτζάνι σοκολάτα ημίγλυκη σε κομματάκια
- 1 αυγό
- 1 1/2 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3/4 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
Υλικά για γέμιση:
- 1/2 φλιτζάνι μαλακό ανάλατο βούτυρο
- 2 φλιτζάνια άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα
- 1 πρέζα αλάτι
- 3/4 του φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 1 λίτρο παγωτό μόκα, όπως αυτό εδώ.
Επίσης, θα χρειαστείς και 380 γραμμάρια σοκολάτα της αρεσκείας σου!
Διαδικασία παρασκευής παγωτού σάντουιτς
Αυτά τα υλικά που μόλις είδαμε είναι για 12 τεμάχια και ο χρόνος που θα χρειαστείς για να ετοιμάσεις το γλυκό είναι περίπου 3,5 ώρες!
Ας ξεκινήσουμε όμως με τα μπισκότα που θα χρησιμοποιήσεις στις δύο πλευρές. Βάλε στον φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμοκρασία το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια σοκολάτας και ανακάτευε τα κάθε 30 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσουν τα υλικά σου.
Τώρα, πρόσθεσε και τη ζάχαρη και συνέχισε να ανακατεύεις για να λιώσει και αυτή. Ρίξε και την βανίλια μέσα στην σοκολάτα, συν το αυγό και χτύπα καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα σου.
Σε ένα άλλο μπολ, θα πρέπει να χτυπήσεις ελαφρά το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα μέχρι να ανακατευτούν καλά και έπειτα να τα βάλεις στο μείγμα της σοκολάτας. Τέλος, χτύπησε το μείγμα στο μίξερ μέχρι να γίνει συμπαγές και στη συνέχεια, βάλε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα και κάν’ την ρολό μέχρι η ζύμη σου να έχει το πολύ 20 εκατοστά διάμετρο.
Το επόμενο βήμα είναι να τυλίξεις το ρολό στην λαδόκολλα και να αφήσεις την ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν την βγάλεις από το ψυγείο, κόψ’ την σε λεπτά κομμάτια, βάλ’ την σε χαρτί ψησίματος και ψήσε τα μπισκότα για περίπου 12-18 λεπτά.
Τώρα σειρά έχει η γέμιση. Βάλε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το εκχύλισμα της βανίλιας και ανακάτεψε τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Πρόσθεσε το γάλα και το αλάτι και συνέχισε και πάλι το χτύπημα.
Δες επίσης: Πως να φτιάξεις σοκολατένια σφαίρα με γέμιση παγωτό!
Μόλις είναι έτοιμη η κρέμα σου, πάρε τα 12 τεμάχια και άπλωσε επάνω τους 1-2 κουταλιές από την κρέμα. Βγάλε έξω το παγωτό να μαλακώσει λίγο και έπειτα, βάλε όση ποσότητα θέλεις επάνω από την κρέμα, ανάλογα με το πόσο παχύ θέλεις να είναι το σάντουιτς. Μετά από αυτό, βάλε τα μπισκότα σε ένα ταψί και βάλ’ τα στην κατάψυξη για 20 λεπτά ή μέχρι να τα σερβίρεις.
Σειρά έχει το φυστικοβούτυρο. Λίγο πριν τα σερβίρεις θα πρέπει να βάλεις δύο κουταλιές φυστικοβούτυρο στα άλλα μισά μπισκότα και να το απλώσεις καλά. Τι μας έμεινε; Μα φυσικά να λιώσουμε την σοκολάτα και στο τέλος, αφού ενώσουμε τα cookies του παγωτού με τα άλλα με το φυστικοβούτυρο, να τα βυθίσουμε μέσα στην σοκολάτα.
Είσαι έτοιμη να απολαύσεις το δημιούργημα σου. Να ξέρεις ότι μπορείς να τα κρατήσεις στην κατάψυξη μέχρι και μία εβδομάδα.
[adrotate banner=”18″]