Η φέτα είναι ο βασιλιάς των τυριών και λίγοι είναι εκείνοι που δεν την τρώνε. Μπορεί να συνδυαστεί με τα πάντα. Με την σαλάτα, τις πατάτες τηγανιτές, τις φακές, τα πάντα. Εκτός από ένα απλό συνοδευτικό φαγητού, μπορεί να γίνει και φανταστικό ορεκτικό για τραπέζια.
Έτσι, λοιπόν, σήμερα σου έχω μια υπέροχη συνταγή για φέτα με μέλι και σουσάμι. Όλα τα καλούδια του τόπου μας συνδυασμένα για το τέλειο ορεκτικό. Βάλε λάδι στο τηγάνι ευθύς αμέσως και ακολούθησε βήμα βήμα την παρακάτω συνταγή. Δες επίσης πανεύκολη συνταγή για κολοκυθόπιτα με φέτα!
Συνταγή για φέτα με μέλι και σουσάμι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 4 κομμάτια φέτα
- 2 αυγά
- λίγο αλεύρι
- 1 κούπα σουσάμι
- λάδι για το τηγάνι
- μέλι
Εκτέλεση:
Η διαδικασία είναι απλή. Σαν να τηγανίζεις σνίτσελ. Αρχικά πέρασε τις πλάκες του τυριού από το αλεύρι μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Αν οι πλάκες ήταν στην άρμη, πρώτα ξέπλυνε τες και μετά πανάρισε τες. Σε αυτό το σημείο να σου τονίσω ότι είναι προτιμότερο να προτιμήσεις σκληρό τυρί, έναντι μιας μαλακής φέτας.
Χτύπα καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα πέρασε τις αλευρωμένες πλάκες τυριού από το αυγό. Φρόντισε να αλειφτούν καλά καλά, έτσι ώστε αργότερα που θα τις περάσεις από το σουσάμι να πιάσει καλά. Δες και μια φοβερή συνταγή για πατάτες στο φούρνο γεμιστές με αυγά!
Τέλος, βούτα καλά τις πλάκες της φέτας στο σουσάμι. Επειδή κατά την μεταφορά τους στο τηγάνι θα πέσουν σουσάμια, φρόντισε να τα βουτήξει και με το παραπάνω στο σουσάμι. Ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια της φέτας μπορεί να χρειαστείς λίγο παραπάνω από 1 κούπα σουσάμι.
Όσο ξεκινάς να τη διαδικασία να πανάρεις τη φέτα, βάλε λάδι στο τηγάνι και άναψε το μάτι. Μόλις κάψει καλά βάλε τις πλάκες της φέτας. Γύρνα την κάθε πλάκα από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν καλά και να έχουν κάνει μια κρούστα. Βάλε τες σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περίσσιο λάδι.
Ήρθε η ώρα για το σερβίρισμα! Βάλε τες σε ένα πιάτο και πασπάλισε με μπόλικο μέλι. Μπορείς να το σερβίρεις είτε με βάση κάποια πρασινάδα- π.χ μαρούλι. Αλλιώς σε μια ωραία πιατέλα μέλι γύρω γύρω.
Παραλλαγές αυτής της συνταγής είναι να την τυλίξεις με φύλλο κρούστας και μετά να την περάσεις στο αλεύρι, αυγό,σουσάμι και μετά στο τηγάνι. Θα δώσει μια πιο τραγανή γεύση στη φέτα!
Για ακόμη περισσότερες συνταγές με φέτα και αλμυρά muffins με φέτα, κρεμμύδι και δεντρολίβανο!