diaforetiki douleia

3 σημάδια ότι σε εκμεταλλεύονται στην δουλειά σου!

by ediva-girl

Ζούμε σε μία εποχή οικονομικής κρίσης και η κρίση αυτή έχει δυσκολέψει τις συνθήκες με τις οποίες δουλεύουμε. Φυσικά καμία δουλειά δεν είναι σίγουρο ότι θα κρατήσει για πάντα.

Γι αυτό κι εσύ δέχεσαι να αναλαμβάνεις μεγαλύτερο φόρτο εργασίας χωρίς να κάνεις πολλές ερωτήσεις; Αν η απάντηση είναι ναι υπάρχει περίπτωση να σε εκμεταλλεύονται στην δουλειά σου.

Αν έχεις μάθει πώς να κάνεις ακόμα και την δουλειά των άλλων, σίγουρα είσαι το πιο χρήσιμο άτομο ανάμεσα σε όλους τους συναδέλφους σου.

Αν υπάρχει η τάση όμως όλοι οι συνάδελφοι σου να σε φορτώνουν συνεχώς με δουλειά, που θα μπορούσαν να τελειώσουν και οι ίδιοι, τότε θα πρέπει να ψάξεις για τα 3 σημάδια που θα σου δείξουν πώς πέρα από την δική σου εργατικότητα, έχεις γίνει θύμα εκμετάλλευσης στον εργασιακό σου χώρο! Δες επίσης πώς να ντυθείς σωστά για μία συνέντευξη!

 

Σημάδια πως σε εκμεταλλεύονται στην δουλειά σου!

 

Σου ζητούν βοήθεια για όλα

kanontas douleies allon

Μπορεί να σου αρέσει που είσαι τόσο απαραίτητη για να τελειώσει όλη η δουλειά της ημέρας, αλλά στην περίπτωση που σου ζητούν συνεχώς να βοηθάς και παίρνουν άλλοι τα εύσημα για την δική σου δουλειά, πρέπει να αναρωτηθείς μήπως ενώ δουλεύεις πολύ σκληρά, κάποιοι άλλοι θα πάρουν προαγωγή πριν από εσένα. Αν ο ρόλος σου δεν είναι απλώς βοηθητικός, διεκδίκησε να αναγνωρίζεται η δουλειά σου και να διαχωρίζεται από αυτή των άλλων.

Σε φορτώνουν με νέες ευθύνες

nees eythynes

Ίσως τα προσόντα σου είναι τόσα που μπορείς να καταφέρεις την δουλειά τριών ανθρώπων μόνη σου, ίσως σε φορτώνουν με νέες ευθύνες για να μην προσλάβουν άλλους δύο υπαλλήλους. Όπως και να έχει δουλεύεις πολύ σκληρά. Αν και αυτό είναι ένα σημάδι εκμετάλλευσης, μπορείς να ζητήσεις να έχεις επίσημα έναν υπεύθυνο τίτλο στη δουλειά σου και να γυρίσεις την κατάσταση αυτή υπέρ της καριέρας σου.

Δεν κάνεις αυτό για το οποίο προσλήφθηκες

diaforetiki douleia

Αν δουλεύεις σε μία δουλειά που αγαπάς και είσαι στο στοιχείο σου, τότε όλα είναι υπέροχα. Αν όμως αντιθέτως δεν κάνεις αυτό που συμφώνησες όταν ζήτησες την δουλειά τότε δυστυχώς έχεις γίνει το παιδί για τα θελήματα. Ενώ κάθε δουλειά έχει διάφορες δραστηριότητες που πρέπει να γίνονται για να λειτουργεί η κύρια δραστηριότητα της, εσύ δεν κάνεις τίποτα ουσιαστικό.

Αν αισθάνεσαι πώς τα ταλέντα σου πάνε χαμένα με τα καθήκοντα που έχεις αναλάβει, μίλησε στον ανώτερο σου. Φρόντισε μόνο να ζητήσεις κάτι καλύτερο με τον σωστό τρόπο και να μην δείξεις πώς δεν εκτιμάς την δουλειά σου με οποιονδήποτε τρόπο, γιατί ο διευθυντής σου μπορεί να σε παρεξηγήσει. Δες επίσης 5 τρόποι να “απαντήσεις” σ’ ένα προσβλητικό σχόλιο!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts