Οι σχέσεις, είναι τόσο όμορφες όσο είναι και πολύπλοκες. Όταν, βρίσκεσαι σε μια σχέση υποτίθεται πως θα πρέπει να νιώθεις όμορφα και βρίσκεσαι σε μια ασφαλή κατάσταση. Τι γίνεται, όμως, όταν δεν νιώθεις έτσι; Τι γίνεται, όταν, όλα είναι φαινομενικά καλά, αλλά εσένα σε τρώει το άγχος; Αν διακρίνεις πως έχεις πολλή ανησυχία στην σχέση σου, ακόμα και όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, τότε μάλλον αντιμετωπίζεις υπερβολικό άγχος στην σχέση σου.
Πως μπορείς, επομένως, να καταλάβεις αν η ανησυχία σου είναι δικαιολογημένη και φυσιολογική ή αν ξεπερνάει το νορμάλ; Το θέμα αυτό δεν πρέπει να σε αγχώνει, αφού, εδώ θα βρεις 4 σημάδια πως έχεις υπερβολικό άγχος στην σχέση σου.
Πως να καταλάβεις αν αγχώνεσαι πάρα πολύ στην σχέση σου!
Υπεραναλύεις τις κινήσεις του συντρόφου σου
Παρατηρείς την τάση να δίνεις υπερβολική σημασία ακόμα και στην μικρότερη κίνηση του συντρόφου σου. Πιάνεις τον εαυτό σου να προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει κάθε του συμπεριφορά. Πανικοβάλλεσαι όταν σου λέει πως δεν έχει όρεξη να δείτε μια ταινία ή απότομα σταματάει να σου κρατάει το χέρι. Όλα αυτά, είναι σημάδια υπέρμετρης ανησυχίας που δεν σε αφήνουν να χαρείς και να απολαύσεις τίποτα. Μπορεί να ήταν πολύ κουρασμένος να δει ταινία ή η παλάμη του να ίδρωσε κρατώντας το χέρι σου πολλή ώρα.
Δες επίσης: Σημάδια πως η σχέση σου είναι υγιής και σταθερή
Χρειάζεσαι διαρκή επιβεβαίωση
Η έλλειψη αυτοπεποίθησης μπορεί να είναι η κύρια αιτία που χρειάζεσαι διαρκή επιβεβαίωση. Έτσι, μπορεί να πιάνεις τον εαυτό σου να ζητάει επιβεβαίωση και στα πιο απλά πράγματα. Να θυμάσαι πως η ανάγκη αυτή, όταν εκφράζεται σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να κουράσει και να φθείρει τον σύντροφό σου. Αυτό, επειδή του δείχνεις πως η αγάπη και η ενέργεια που σου δίνει δεν είναι ποτέ αρκετή. Προσπάθησε να αντιμετωπίσεις την χαμηλή σου αυτο-εκτίμηση και να συνειδητοποιήσεις πως όλα ξεκινάνε από εσένα.
Πανικοβάλλεσαι όταν ο σύντροφός σου δεν απαντάει αμέσως
Νιώθεις τους παλμούς σου να ανεβαίνουν και το στομάχι σου να δένεται κόμπος όταν έχει περάσει μία ώρα και δεν έχει απαντήσει στο μήνυμά σου; Μάλλον, πρέπει να χαλαρώσεις. Ας ξακαθαρίσουμε εδώ πως δεν μιλάμε για μια συμπεριφορά που γίνεται συστηματικά και για μηνύματα που μένουν αναπάντητα για ώρες ή μέρες. Αν αυτό γίνεται σε λογικά πλαίσια, τότε σκέψου πως είναι ανθρωπίνως αδύνατον κανείς να είναι πάντα πάνω από το κινητό του. Μπορεί να τον πήρε ο ύπνος ή να πέρασε λίγη παραπάνω ώρα με κάποιον φίλο του. Δυσκολέυεις τον εαυτό σου όταν, αμέσως σκέφτεσαι πως κάνει κάτι που δεν θα έπρεπε και πως είναι ένδειξη πως δεν σε αγαπάει!
Δες επίσης: 5 Σημάδια για να καταλάβεις ότι ο σύντροφός σου κάτι κρύβει!
Πείθεις τον εαυτό σου πως δεν σε αγαπάει
Δες επίσης: Πώς να δώσεις τέλος σε μία τοξική σχέση
Εσύ και ο σύντροφός σου έχετε ανταλλάξει λόγια αγάπης και εκείνος σου το δείχνει έμπρακτα. Τι γίνεται, παρ΄όλα αυτά, όταν εσύ το αμφισβητείς αυτό; Η άρνηση αυτή μπορεί και να αποτελεί μηχανισμό άμυνας, αφού φοβάσαι πως τα συναισθήματά του προς εσένα θα αλλάξουν απότομα. Μπορεί να παρατηρείς πως αυτός να φόβος εντείνεται όταν αργεί να ανταποκριθεί σε κάποια κίνηση ή είναι πιο απόμακρος. Όλοι μας νιώθουμε έτσι λίγο πολύ, αλλά όταν το αίσθημα αυτό γίνεται καθημερινότητα, τότε μάλλον αντιμετωπίζεις άγχος στην σχέση σου.