Μιας και τα μήλα είναι από τα αγαπημένα φρούτα της εποχής, είπα να τα δοκιμάσουμε και σε γλυκό. Όχι δεν μιλάω για μηλόπιτα, αλλά για λαχταριστά καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα φυστικοβούτυρου!
Και επειδή ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα πάμε να γιατρευτούμε λοιπόν με αυτή τη θεσπέσια συνταγή.
Για περισσότερες νόστιμες συνταγές μαγειρικής δες εδώ!
Λαχταριστά καραμελωμένα μήλα με σοκολάτα φυστικοβούτυρου
Τι υλικά θα χρειαστείς:
Για την γκανάζ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο θα χρειαστείς:
- 85 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
- 3 κουταλιές της σούπας κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
Υλικά για σως:
- 4 πράσινα μήλα
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού
- 3/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι καραμελωμένα καβουρδισμένα φιστίκια
- 1/4 φλιτζανιού ψημένο σουσάμι
Εκτέλεση συνταγής βήμα – βήμα
Γκανάζ σοκολάτας με φυστικοβούτυρο.
Βάλε σε ένα μπολ τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο, ενώ ταυτόχρονα ζέστανε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω γύρω στις άκρες.
Έπειτα, ρίξε την κρέμα γάλακτος πάνω από τη σοκολάτα και το φυστικοβούτυρο και άφησε το μείγμα σου να ηρεμήσει για 1 λεπτό.
Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να έχει μια κρεμώδη μορφή και τοποθέτησε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει.
Προετοιμασία μήλων.
Αφού τελειώσαμε και με την γκανάζ που μας περιμένει στο ψυγείο, πάμε για τα μήλα μας.
Πλύνε καλά τα μήλα και χρησιμοποίησε το ειδικό εργαλείο που αφαιρεί τους σπόρους, για να ανοίξεις μια τρύπα στο κάτω μέρος των μήλων, χωρίς να το πετάξεις όμως, ώστε να μπορείς να το βάλεις πάλι πίσω για να κρατήσει τη γκανάζ στο εσωτερικό τους.
Τώρα γέμισε τα μήλα με λίγες κουταλιές από την γκανάζ που έβαλες στο ψυγείο. Τοποθετήστε και πάλι πίσω το κομμάτι του μήλου που έβγαλες, ώστε να κλείσει καλά.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις και ένα ξυλάκι στο πάνω μέρος του, για να έχει μια ακόμη πιο εντυπωσιακή εμφάνιση.
Επικάλυψη μήλων
Για την σως σοκολάτας βάλε την καστανή ζάχαρη, το σιρόπι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και το αλάτι σε μια κατσαρόλα σε σχετικά υψηλή θερμοκρασία.
Βράσε το μείγμα ανεβάζοντας σιγά σιγά την θερμοκρασία μέχρι να φτάσει τους 250 βαθμούς, για περίπου 15 λεπτά, παρακολουθώντας προσεκτικά ώστε με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, να ξεκολλάς την σως από τα πλαϊνά της κατσαρόλας.
Έπειτα, βάλε την κατσαρόλα με το μείγμα σου σε ένα μπολ με παγωμένο νερό. Ανακάτεψε καλά την καραμέλα με ένα κουτάλι για να αναμειχθεί.
Τέλος, βύθισε τα μήλα λίγο περισσότερο από την μέση μέσα στην καραμέλα και τοποθέτησε τα σε ένα φύλλο λαδόκολλας και στριφογύρισε τα πάνω στα ψιλοκομμένα φιστίκια και το σουσάμι.
Τώρα άστα να κρυώσουν λίγο και σέρβιρε τα.
Υπάρχει περίπτωση να δοκιμάσει κάποιος αυτή τη συνταγή και να μην ξετρελαθεί; Απλά δεν υπάρχει περίπτωση!
Δοκίμασε την και εσύ και πες μου τα σχόλια σου…