Μια νόστιμη συνταγή για κέικ λεμόνι που όταν το φτιάχνω γίνετε ανάρπαστο στο πρωινό ή με το καφεδάκι το απόγευμα.
Αν χρησιμοποιήσεις φρέσκα λεμόνια και ειδικά όταν είναι η εποχή τους, το άρωμα που δίνουν είναι αξεπέραστο.
Η συνταγή είναι για μακρόστενη φόρμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αυγά
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
Χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας
1 φλιτζάνι γιαούρτι
Για περισσότερες συνταγές κέικ πάτα εδώ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Λάδωσε το ταψάκι.
Κοσκίνισε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι μαζί.
Χώρισε τα αυγά. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάς τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σταδιακά προσθέτεις 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να σφίξουν.
Χτυπάς τη υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μαζί μέχρι να αφρατέψει. Προσθέσε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού. Ανακατεύεις απαλά με ένα κουτάλι το μείγμα με τα σπράδια και τη ζάχαρη.
Το ψήνεις για 50 έως 60 λεπτά. Αφήνεις το κέικ να κρυώσει στο ταψί για 10 λεπτά, στη συνέχεια το βάεις πάνω σε σχάρα για να ολοκληρωθεί το κρύωμα.
Πασπαλίζεις προαιρετικά με ζάχαρη άχνη για πιο Glamour εμφάνιση.Σερβίρεις!
Αν θες να προσθέσεις βουτυρωμένο γλάσο σοκολάτας θα βρείς τις οδηγίες εδώ.