Η Κρέμα Καραμελέ Αμυγδάλου δεν θεωρείται εύκολο γλυκό! Όταν το προσφέρεις όλοι θα νομίζουν ότι ήσουν στην κουζίνα όλη μέρα για να το ετοιμάσεις! Είναι πολύ εντυπωσιακό, απλό και θέλει μόνο 8 υλικά! Και επειδή όλοι έχουν δικαίωμα στη γεύση είναι και χωρίς γλουτένη!
Τα υλικά που θα χρειαστούμε:
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
4 μεγάλα αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
1 κουταλάκι του γλύκού βανίλια
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
γάλα ζαχαρούχο ελαφρύ
γάλα χωρίς λιπαρά
1/4 φλιτζάνι χοντροκομμένα αμύγδαλα
Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις και τεμαχισμένα αμύγδαλα, καβουρδισμένα
Συνταγή βήμα – βήμα:
- Καλό είναι στην αρχή να προθερμάνουμε το φούρνο μας στους 350 βαθμούς.
- Παίρνω ένα ταψάκι στρογγυλό και ρίχνω τη ζάχαρη. Το βάζω επάνω στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 – 6 λεπτά, μέχρι η ζαχαρίτσα μας να αποκτήσει ένα χρυσαφί χρώμα.
Μόλις η ζάχαρη είναι έτοιμη, την βγάζουμε από την φωτιά.
- Χτυπάμε τα αυγά με ένα σύρμα στο μπολ μέχρι να γίνουνε σαν αφρός. Στην συνέχεια προσθέτουμε όλα τα είδη γάλακτος που έχουμε στη συνταγή μας και ανακατεύουμε καλά .
- Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατευτεί καλά τότε το ρίχνω μέσα στο ταψάκι, και το καλύπτω με αλουμινόχαρτο. Στην συνέχεια βάζουμε το ταψάκι μας σε ένα μεγάλο ρηχό ταψί, και προσθέτω νερό έτσι ώστε να καλύπτει τη βάση του ταψιού που έχουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 350 για 55 λεπτά ή καλύτερα όταν βάλουμε ένα μαχαίρι κέντρο του γλυκού μας και βγει καθαρό.
- Μόλις δούμε λοιπόν, ότι το μαχαίρι μας βγαίνει καθαρό, αφαιρούμε το ταψακι μας από το φούρνο. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο. Με μεγάλη προσοχή χαλαρώσε τις άκρες με ένα μαχαίρι ή με μία λαστιχένια σπάτουλα. Βάλε ένα πιάτο επάνω στο ταχάκι σου και αναποδογύρισε το γλυκό για να κάτσει σωστά στο πιάτο σου.
Για περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη δες εδώ!
- Τότε θα δεις ότι ο κόπος σου δεν πήγε χαμένος! Το σιρόπι καραμέλας θα ξεχυλύσει από πάνω, η κρέμα σου θα έχει την πιο απαλή υφή.
Καλη όρεξη!!!
Αν είσαι λάτρης της σοκολάτας δες εδώ! Σίγουρα αυτή η συνταγή θα σε εντυπωσιάσει!