Μιάς και συνεχώς ψάχνω για καινούριες πρωτοποριακές συνταγές και ειδικά του εξωτερικού,είπα να ψάξω κάτι που να θυμίζει Μεξικό.Γιατί όχι;Μεξικάνικο κοτόπουλο σου φτιάχνω σήμερα, με πολύ αγάπη από Μεξικό.
Για περισσότερες πρωτοποριακές συνταγές εδώ!
Εξωτικό Μεξικάνικο κοτόπουλο
Υλικά που θα χρειαστείς για το Μεξικάνικο κοτόπουλο:
1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
2 καρότα
μια πιπεριά κίτρινη
2 πιπεριές πράσινες
1 μεγάλο κρεμμύδι
μισό ποτήρι του κρασιού σάλτσα σόγιας
1 πιπεράκι καυτερό (χαλαπενιος)
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3-4 κομμάτια σέλινο
2 ποτήρια ρύζι για πιλάφι
1 πακέτο ντοματόσουπα διαλυμένη σε 3 ποτήρια νερό
λίγη σάλτσα ταμπάσκο
Εκτέλεση
Βάλε το κοτόπουλο σε ενα μεγάλο μπωλ ή σε μια σακούλα μαγειρικής (θα τη βρεις στα καταστήματα) μαζί με τη σόγια και το λιωμένο σκόρδο να μαριναριστεί καλά για περίπου μια ώρα.
Κόψε τις πιπεριές,το κρεμμύδι,το σέλινο και τα καρότα σε τετράγωνα κομματάκια και ψιλόκοψε το καυτερό πιπέρι (χαλαπενιος).
Βγάλε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα του και κράτησε τη στην άκρη. Τσιγάρισε το κοτόπουλο στο τηγάνι και πρόσθεσε τα λαχανικά να σωταριστούν και αυτά μαζί με το κοτόπουλο.
Αφού ροδίσουν τα λαχανικά,ρίξε το υγρό απο το κοτόπουλο που έχουμε κρατήσει (τη μαρινάδα). Ανακάτεψε καλά και αφού βράσει λίγο,πρόσθεσε τη σάλτσα ντομάτας και λίγο ζάχαρη για τη ξινίλα.
Αφού πάρει μια βράση η ντομάτα,ρίξε το ρύζι μέσα και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπασέ το και άσε το να βράσει για περίπου 20 λεπτά,τσεκάροντας συνέχεια για να μην μείνει στεγνό το ρύζι.
Πρόσθετε νερό κάθε 10 λεπτά για να μην κολλήσει το ρύζι. Ανακάτευε καλά και στο τέλος πρόσθεσε λίγο αλάτι και τη σάλτσα ταμπασκο.
Άμα θες να σου βγει λίγο πιο καυτερό, βάλε λίγη περισσότερη σάλτσα ταμπάσκο ή κόψε μια μικρή κόκκινη καυτερή πιπεριά καθώς βράζει το μείγμα. Μην την αφήσεις πολύ ώρα μέσα γιατί το φαγητό σου θα γίνει ”φωτιά”.
Σερβιρε το πιάτο με λίγο γιαούρτι ή πάρε μεξικάνικες πίτες (τορτίγιας) και βάλε μέσα το μείγμα του κοτόπουλου χωρίς το ρύζι.
Καλή σου επιτυχία!