Ακόμη κι όταν είμαστε σε φάση διατροφής, το παν είναι να μη στερούμαστε ένα γλυκάκι όταν το ζητάει ο οργανισμός μας. Υπάρχουν συνταγές γλυκών που επιτρέπεται να φάμε και στη δίαιτα! Δες πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό μπανάνα χωρίς καθόλου ζάχαρη και χωρίς παγωτομηχανή!
Πρόκειται για μια συνταγή που μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα μόνη σου, ακόμη κι αν δεν έχεις καμία εμπειρία με τη ζαχαροπλαστική. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι τα 3 υλικά που θα σου πω παρακάτω!
Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις σπιτικό παγωτό βανίλια!
Πεντανόστιμο παγωτό μπανάνα με 3 μόλις υλικά!
Υλικά που θα χρειαστείς:
- 3 ώριμες μπανάνες
- 3 κγ μέλι
- 75 γρ κουβερτούρα κλασσική ή γάλακτος
Εκτέλεση:
Κόβεις τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζεις σε ένα ταψάκι πάνω σε μία λαδόκολλα. Φροντίζεις να μην ακουμπάει η μία ροδέλα στην άλλη. Καλύπτεις προσεκτικά με μεμβράνη και το βάζεις στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες.
Μόλις περάσει η ώρα, βγάζεις από κατάψυξη και βάζεις στο μιξεράκι σου γρήγορα τις ροδέλες, πριν προλάβουν να ξεπαγώσουν. Τις χτυπάς μέχρι να γίνουν μικρά κομματάκια.
Δες επίσης: Πώς να φτιάξεις παγωτό φράουλα!
Ανοίγεις το μπλέντερ και προσθέτεις το μέλι. Ξαναχτυπάς για λίγο δευτερόλεπτα ώστε να πάει παντού το μέλι. Σε αυτή τη φάση θα έχει πάρει τη μορφή του παγωτού. Τέλος, ψιλοκόβεις την κουβερτούρα, τη ρίχνεις μέσα και χτυπάς ελαφρώς, ώστε να πάνε παντού τα κομματάκια.
Το παγωτό μπανάνα χωρίς ζάχαρη είναι πανέτοιμο! Το αποθηκεύεις σε μπωλ που κλείνει καλά στην κατάψυξη ή το σερβίρεις άμεσα. Αν σου αρέσει ο συνδυασμός, μπορείς να προσθέσεις φρέσκες φράουλες στο σερβίρισμα.
Θα πρέπει να σου πω και τα εξής μυστικά για αυτή τη συνταγή:
- Μπορείς να κάνεις μεγαλύτερη ή μικρότερη ποσότητα παγωτού. Για να υπολογίζεις σωστά τις ποσότητες των υλικών θα σκέφτεσαι ότι για κάθε μία μπανάνα θα βάζεις 1κγ μέλι και 25γρ κουβερτούρας!
- Όσο πιο ώριμες είναι οι μπανάνες σου, τόσο πιο νόστιμο θα βγει το παγωτό σου. Αν λοιπόν έχουν ξεμείνει μπανάνες στην κουζίνα σου και είναι πολύ μαύρες για ωμή κατανάλωση, αντί να τις πετάξεις, φτιάχνεις παγωτό!
- Μια παρόμοια συνταγή βρήκα και από τον Άκη Πετρετζίκη, με τη διαφορά ότι αυτός βάζει και χρώμα ζαχαροπλαστικής (που δεν αλλάζει τη γεύση, μόνο την όψη). Επίσης φτιάχνει μεγαλύτερη ποσότητα. Μπορεί όμως να βοηθηθείς από το βίντεό του: