Το πιο δροσιστικό αλλά και πιο λιπαρό και παχυντικό γλυκό είναι το παγωτό. Είναι τόσο νόστιμο και τόσο κατάλληλο τώρα που ο καιρός έχει αρχίσει και ζεσταίνει. Τι κάνουμε όμως με τις θερμίδες που έχει; Πως θα διατηρήσουμε το κορμί λαμπάδα για τη θάλασσα; Μη σε πιάνει το άγχος, μιας και σήμερα σου έχω απίθανο υγιεινό παγωτό γιαούρτι με ροδάκινα και μέλι. Έχει ελάχιστες θερμίδες και θα είναι η τέλεια “ένοχη απόλαυση” για το καλοκαίρι μας.
Τα υλικά για την συνταγή είναι πραγματικά ελάχιστη. Το μόνο που θα χρειαστείς αν δεν έχεις είναι φορμάκια και ξυλάκια για το παγωτό. Έτσι θα μπορείς να ελέγχεις και την ποσότητα που τρως, μιας και θα τα έχεις σε ατομικές μερίδες. Γιατί κακά τα ψέματα, άμα μας βάλουν ένα κουτί χύμα παγωτό το τσακίζουμε χωρίς να καταλάβουμε πότε. Πάμε να δούμε τα υλικά!
Παγωτό γιαούρτι με ροδάκινα και μέλι
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 1 1/4 κούπα στραγγιστό γιαούρτι πλήρες
- 1/4 κούπας γάλα εβαπορέ
- 2κ.σ μέλι
- 2 μικρά ροδάκινα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάλε το γάλα εβαπορέ, το γιαούρτι και το μέλι. Χτύπησε τα καλά μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Μπορείς να τα χτυπήσεις είτε στο χέρι, είτε με μίξερ χειρός, είτε και στη μηχανή αν έχεις. Αν τα χτυπήσεις στη μηχανή, τότε παράλληλα πιάσε να πλύνεις και να κόψεις σε κομματάκια τα ροδάκινα για να τα έχεις έτοιμα.
Tip: Δοκίμασε το μείγμα και αν σου φαίνεται πολύ άγλυκο για τα γούστα σου πρόσθεσε λίγο ακόμα μέλι.
Δες επίσης: 4 Πανεύκολα γλυκά με μέχρι 4 υλικά!
Πρόσθεσε στο μείγμα τα κομμάτια από το ροδάκινο και ανακάτεψε με μια σπάτουλα έτσι ώστε να πάνε τα κομματάκια παντού. Βάλε το μείγμα από το παγωτό στις φόρμες και έπειτα βάλτες στην κατάψυξη. Μόλις σφίξει λίγο το μείγμα, κάρφωσε και τα ξυλάκια. Άφησε τα παγωτάκια σου στην κατάψυξη μέχρι να παγώσουν τελείως. Αφού παγώσουν είναι έτοιμα να τα απολαύσεις. Νόστιμα, δροσιστικά και υγιεινά.
Δες επίσης: Πανεύκολα μπισκότα βρώμης με μπανάνα!
Bonus Tips:
Εννοείται πως μπορείς να φτιάξεις το παγωτό γιαούρτι με όποιο φρούτο θέλεις ή και σε συνδυασμό φρούτων. Εγώ επιλέγω το ροδάκινο γιατί είναι δροσερό και δεν είναι ούτε πολύ γλυκό , ούτε πολύ ξινό. Επίσης, μπορείς να προσθέσεις και λίγη κουβερτούρα στον πάτο από το παγωτό για να κάνεις μια ακόμα πιο γλυκιά αλλά υγιεινή αμαρτία. Λιώσε την κουβερτούρα, άφησε την ελαφρώς να κρυώσει και βάλτην στα παγωτά σου την στιγμή που θα βάλεις και τα ξυλάκια. Με ένα κουταλάκι ρίξε την κουβερτούρα και έπειτα κάρφωσε το ξυλάκι!