Θέλεις να αποδείξεις ότι τα γλυκά που φτιάχνεις είναι τα καλύτερα; Τότε φτιάξε αυτό το απαλό, πλούσιο σε γεύση cheesecake με κόκκινο μυρτιλλο και ξετρέλανε τους όλους!
Για περισσότερες συμβουλές μαγειρικής δες εδώ!
Για την βάση χρειάζεσαι :
- 200 γραμμάρια μπισκότα αλεσμένα
- 25 γραμμάρια ζάχαρη
- 120 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
Για την γέμιση χρειάζεσαι :
- 680 γραμμάρια τυρί κρέμα (Φιλαδέλφεια)
- 200 γραμμάρια ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
- 4 αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλια εσάνς
Για το μείγμα των μυρτίλλων χρειάζεσαι :
- 300 γραμμάρια μύρτιλλα – 100 γραμμάρια ζάχαρη
- 480 γραμμάρια νερό
- ξύσμα ενός λεμονιού ή πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Πρώτο βήμα :
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τα υλικά για το μείγμα των μυρτίλλων. Η φωτιά πρέπει να είναι μέτρια. Είναι έτοιμο όταν πήξει και γίνει σιρόπι. Πρέπει να ανακατεύεις συνέχεια! Όταν γίνει έτοιμο το αφήνεις να κρυώσει και βάζεις το ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού.
Δεύτερο βήμα :
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεσμένα μπισκότα την ζάχαρη και το βούτυρο. Αφού τα ανακατέψεις παίρνεις μια στρογγυλή φόρμα που ανοίγει και στρώνεις το μείγμα. Καλύπτεις με μεμβράνη και το αφήνεις στο ψυγείο.
Τρίτο βήμα :
Ανακατεύουμε με μίξερ για 2 λεπτά το τυρί, μετά προσθέτεις την ζάχαρη και το αλεύρι και χτυπάς για ακόμα 2 λεπτά. Μετά αρχίζεις να βάζεις τα αυγά ένα-ένα την κρέμα γάλακτος και την βανίλια. Πρέπει να γίνει ομοιογενές μείγμα.
Τέταρτο βήμα :
Ήρθε η ώρα να βγάλεις από το ψυγείο την φόρμα. Βάλε πάνω από τη βάση την μισή ποσότητα από την κρέμα που έφτιαξες. Μετά πρόσθεσε 5-6 κουταλιές από το μείγμα των μυρτίλλων και με ένα μαχαίρι σχημάτισε κυκλικά σχέδια. Βάλε και το υπόλοιπο της κρέμας και μετά άλλες 4-5 κουταλιές από το μείγμα των μυρτίλλων και επανέλαβε τα κυκλικά σχέδια.
Πέμπτο βήμα :
Ψήσε το cheesecake για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς και μετά 1 ώρα στους 120°C.
Έκτο και τελευταίο βήμα :
Αφού πλέον έχεις ψήσει το cheesecake μια ώρα και δεκαπέντε λεπτά στον φούρνο σου μένει μόνο να το βγάλεις από εκεί και να το αφήσεις στο ψυγείο για να κρυώσει. Βάλε και μεμβράνη από πάνω για να διατηρηθεί καλύτερα.