Μια συνταγή για κανελόνια που φτιάχνει η μαμά μου όταν την πιάνει η “τρέλα” με την υγιεινή διατροφή και με γεμίζει στο λαχανικό. Οφείλω να ομολογήσω πάντως πως μου αρέσουν πολύ!
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Για τις κρέπες:
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 150 γρ. αλεύρι
- 150 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- αλάτι, πιπέρι
Για τα κανελόνια με χορταρικά:
- 12 κρέπες
- 2 κρεμμύδια μέτρια
- 2 κολοκυθάκια ψιλοκομμένα μακρόστενα
- 3 καρότα ψιλοκομμένα μακρόστενα
- 1/2 κιλό λάχανο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι άνηθο και δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
- 12 φέτες τυρί γκούντα
- 1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι, πιπέρι
Εδώ θα βρείς και άλλες συνταγές με κρέπες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέπες:
Βήμα 1
Κοσκινίζεις το αλεύρι σε μια λεκάνη ρίχνεις το γάλα, μετά χτυπάς τα αυγά, τα προσθέτεις και χτυπάς καλά το μείγμα.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνεις ανάλογα.
Βήμα 3
Λιώνεις λίγο βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνεις με μια κουτάλα απ’το μείγμα ώστε να απλώσει σε όλη την επιφάνεια.
Βήμα 4
Αφήνεις την κρέπα να ψηθεί σε μέτρια φωτιά για 5-10 λεπτά γυρίζοντας και απο τις 2 πλευρές.
Βήμα 5
Συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο μέχρι να τελειώσει το μείγμα αφήνοντας τις έτοιμες κρέπες σε ένα πιάτο την μια πάνω στην άλλη.
Για τα κανελόνια:
Βήμα 1
Βάζεις σε ένα τηγάνι το βούτυρο να κάψει και προσθέτεις το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2
Στη συνέχεια προσθέτεις τα κολοκυθάκια, τα καρότα, το λάχανο, τον άνηθο, το δυόσμο, ανάλογο πιπέρι/αλάτι και ανακατεύεις για λίγο.
Βήμα 3
Προσθέτεις 2 φλιτζάνια νερό και αφήνεις να βράσουν 2-3 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί το ζουμί.
Βήμα 4
Έπειτα προσθέτεις την τριμμένη παρμεζάνα και με το μείγμα αυτό γεμίζεις τις κρέπες μια μια βάζοντας 2-3 κουταλιές γέμιση στην κάθε κρέπα.
Βήμα 5
Τυλίγεις τις κρέπες σαν φλογέρες και τις βάζεις σε ένα πυρέξ. Καλύπτεις τις κρέπες με τις φέτες τυρί γκούντα και πασπαλίζεις με λίγη πάπρικα σε κάθε κρέπα.
Βήμα 6
Ψήνεις σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά και σερβίρεις ζεστές.