Τα ζυμαρικά είναι από τα αγαπημένα πιάτα όλων! Πολλές φορές όμως “κολλάει” το μυαλό και δε βρίσκουμε τρόπους να τα μαγειρέψουμε, παρά μόνο με κόκκινη ή λευκή σάλτσα. Ή επιλέγουμε τα ίδια και τα ίδια ζυμαρικά- μακριά μακαρόνια, κοφτό μακαρονάκι, άντε και φιογκάκια.
Στο ediva.gr μας αρέσει να σου προσφέρουμε πληθώρα επιλογών στο μαγείρεμα και για αυτό το μενού σήμερα έχει ταλιατέλες με σκορδάτα μανιτάρια. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά στην πραγματικότητα η συνταγή είναι πανεύκολη.
Πως να κάνεις ταλιατέλες με σκορδάτα μανιτάρια και μαϊντανό
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
- 500 γρ. ταλιατέλες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 300 γρ. μανιτάρια
- 2 κ.σ μαϊντανό
- 4 κ.σ Βιτάμ
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τις ταλιατέλες. Τον χρόνο βρασίματος θα τον βρεις στην συσκευασία τους. Μόλις τις βράσεις απλά σούρωσε τες και άσε τες στην άκρη. Στο μεταξύ όσο βράζουν οι ταλιατέλες βάλε στο μάτι και ένα βαθύ τηγάνι για να ξεκινήσεις τα μανιτάρια.
Δες επίσης: Εύκολη & νόστιμη συνταγή για pizza!
Στο βαθύ τηγάνι βάλε 1 1/2 κούπα νερό και τα μανιτάρια για να σοταριστούν. Μόλις βγάλουν τα υγρά τους, μετάφερε τα σε ένα πιάτο και ρίξε στο τηγάνι το Βιτάμ και το σκόρδο. Μόλις κάψει το Βιτάμ ρίξε τα μανιτάρια και άφησε τα μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, πρόσθεσε τον μαϊντανό.
Αφού μαλακώσει ελαφρώς ο μαϊντανός πάρε από την κατσαρόλα ταλιατέλες και ανακάτεψε τες με τη γέμιση. Ρίξε και λίγο πιπέρι και σέρβιρε.
Δες επίσης: Εύκολη & γρήγορη συνταγή για αλμυρό κέικ!
Bonus Tips:
Μπορείς να σοτάρεις τα μανιτάρια με λευκό κρασί αντί με νερό για περισσότερη γεύση! Επίσης, αν προτιμάς φρέσκο τον μαϊντανό, πρόσθεσε τον στο τέλος όταν θα σερβίρεις. Τέλος, μιας και τα ζυμαρικά πάνε με τυρί, διάλεξε ένα σκληρό τυρί και τρίψε από πάνω από το πιάτο. Καλή όρεξη!