kondilomata antimetopisi

Τι είναι τα κονδυλώματα και πως αντιμετωπίζονται;

by ediva

Όλο και περισσότερο ακούμε για τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων, τι είναι όμως και από τι προκαλούνται; Υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης; Δες όλες τις απαντήσεις εδώ!

Τα κονδυλώματα εμφανίζονται στις γυναίκες αλλά και στους άντρες και τα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα είναι οι μικροσκοπικές κηλίδες ή αυξήσεις του δέρματος και των βλεννογόνων των γεννητικών οργάνων. Σε μια γυναίκα μπορούν να εμφανιστούν στον κόλπο, τον τράχηλο, αλλά και γύρω και από τον πρωκτό.

Από τι όμως προκαλούνται και ποιος είναι ο τρόπος αντιμετώπισης τους, με βάση τα όσα μας ενημερώνει το UMass Memorial Medical Center;

 

Δες επίσης: Αντισύλληψη: Μάθε τα υπέρ και τα κατά, της κάθε μεθόδου!

 

Από τι προκαλούνται τα κονδυλώματα

Εναλλακτικές ονομασίες που μπορείς να συναντήσεις είναι και οι ακόλουθες: Σεξoυαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ) και Ιός ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV).

Ο HPV λοιπόν έχει περισσότερα από 70 διαφορετικά είδη, όπου ορισμένα από αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο, σε καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, ή ακόμη και σε καρκίνο του πρωκτού. Οι συγκεκριμένοι τύποι ονομάζονται υψηλού κινδύνου HPV.

Βέβαια δεν προκαλούν όλοι οι τύποι του HPV μόλυνση των γεννητικών οργάνων, αλλά και του δέρματος, όπως τα χέρια.

Η HPV λοίμωξη μεταδίδεται προφανώς μέσω της σεξoυαλικής επαφής όπως αναφέραμε και προηγουμένως και μπορούν να εξαπλωθούν τα σημάδια της ακόμη και αν δεν τα βλέπεις με γυμνό μάτι. Για να τα δεις θα πρέπει να έχουν περάσει από 6 εβδομάδες έως και 6 μήνες μετά τη μόλυνση.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ο ιός μπορεί να εμφανιστεί και σε όσους έχουν στρες αλλά και μια ιογενή λοίμωξη όπως είναι για παράδειγμα ο έρπης, συγχρόνως, αλλά και σε όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω κάποιας ασθένειας ή φαρμακευτικής αγωγής.

 

Εξετάσεις και θεραπεία για τον HPV

Οι γυναίκες αυτό που θα πρέπει να κάνουν είναι μια γυναικολογική εξέταση – κολποσκόπηση, ώστε να εντοπιστούν τα κονδυλώματα τα οποία δεν φαίνονται με γυμνό μάτι. Μερικά από τα συμπτώματα τους όμως είναι η φαγούρα, η αιμορραγία και η βλεννώδης έκκριση.

Επιπλέον γνωρίζουμε ότι ο ιός που προκαλεί την μόλυνση των γεννητικών οργάνων μπορεί να προκαλέσει μη φυσιολογικά αποτελέσματα στο τεστ ΠΑΠ.

Τώρα όσον αφορά την θεραπεία, θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθείς σε γιατρό και να μην επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσεις από μόνη σου φάρμακα που προορίζονται για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο τοπικό φάρμακο – αλοιφή, όταν τα σημάδια είναι πολύ μικρά και βρίσκονται μόνο στο δέρμα γύρω από τον πρωκτό, ψύξη με υγρό άζωτο που γίνεται πάντα στο ιατρείο, ή στην χειρότερη περίπτωση χειρουργική αφαίρεση.

[adrotate banner=”18″]

>> Δες όλα τα άρθρα από την Υγεία!

google-news

Ακολουθήστε το Ediva.gr στο Google News για να βλέπετε δωρεάν όλα μας τα άρθρα!

Related Posts