Τώρα που το καλοκαίρι πλησιάζει όλες θέλουμε να βάλουμε ένα στοπ στις κακές διατροφικές συνήθειες του χειμώνα. Όμως πως μπορεί κανείς να αντισταθεί στις τηγανιτές πατάτες;
Μην ανησυχείτε άλλο! Θα φάτε τηγανιτές πατάτες , χωρίς να τις τηγανίσετε κι άρα χωρίς να παχύνετε. Δείτε παρακάτω πώς.
Γρήγορες, εύκολες και νόστιμες πατάτες
Θα χρειαστείτε πράγματα που έχετε ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας όπως πατάτες, ελαιόλαδο, αλάτι, ρίγανη(εάν σας αρέσει αλλιώς μπορείτε να προσθέσετε ότι μυρωδικό θέλετε) και φυσικά λαδόκολλα.
Η διαδικασία επίσης πολύ απλή. Σ’ ένα ταψάκι κόβουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και το περνάμε με λίγο λάδι. Δεν χρειάζεται να ρίξετε πολύ, ίσα ίσα για να ξεκολλάν οι πατάτες μετά. Κόβουμε τις πατάτες, όπως θα τις κόβαμε και για να τις τηγανίσουμε και τις βάζουμε στο ταψάκι μας. Ρίχνουμε από πάνω αλάτι και ότι άλλο μπαχαρικό θέλουμε.
Τις σκεπάζουμε με λαδόκολλα ξανά και τις βάζουμε στον φούρνο στους 180 με 200 βαθμούς, ανάλογα τον φούρνο. Προσωπικά τις βάζω στους 190. Τις αφήνουμε για περίπου μία ώρα, μπορεί να χρειαστεί και περισσότερο εάν οι πατάτες είναι πιο σκληρές οπότε μην τρομάξετε εάν δείτε ότι δεν ήταν έτοιμες στην μία ώρα.
Τις βγάζετε και τις σερβίρετε τόσο εύκολα και τόσο απλά!! Μπορείτε να τις συνδυάσετε με τριμμένο κασέρι ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Να είστε σίγουρες ότι όλοι θα γλύφουν τα δάχτυλά τους.