Το παγωτό είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο αγαπημένα επιδόρπια που υπάρχουν εκεί έξω, και όχι άδικα. Τι θα έλεγες αν σου έλεγα πως μπορείς να τρως παγωτό κάθε μέρα χωρίς τύψεις κρατώντας ταυτόχρονα την διατροφή σου καθαρή και υγιεινή;
Απίστευτο και όμως αληθινό. Σήμερα θα δούμε πως μπορείς να φτιάξεις παγωτό το οποίο μοιάζει σαν να τρως αληθινό παγωτό στρατσιατέλα μόνο που είναι απίστευτα υγιεινό και χρειάζεται ελάχιστα υλικά.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!
Τι θα χρειαστείς
– 2 ώριμες μπανάνες (είναι σημαντικό οι μπανάνες να είναι ώριμες γιατί θα αντικαταστήσουν την ζάχαρη επομένως όσο πιο ώριμες μπανάνες έχεις τόσο το καλύτερο)
– Εκχύλισμα βανίλιας
– Σταγόνες κουβερτούρας (προαιρετικό)
– Ένα καλό μίξερ
Βήμα πρώτο: Βάλε τις μπανάνες σου στην κατάψυξη
Διάλεξε τις πιο ώριμες μπανάνες που θα βρεις στην αγορά ή που έχεις σπίτι σου, ξεφλούδισέ τες και κόψτες σε μικρά κομμάτια. Στην συνέχεια βάλτες σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και τοποθέτησε τες στην κατάψυξη.
Τα φρούτα σου πρέπει να μείνουν στην κατάψυξη τουλάχιστον για 2 ώρες. Για να πετύχουμε την υφή και την θερμοκρασία του παγωτού είναι απαραίτητο οι μπανάνες να είναι όσο πιο παγωμένες γίνεται.
Σημαντικό είναι να σημειώσουμε πως οι 2 μπανάνες της συνταγής μας είναι αρκετές για παγωτό που σερβίρει 2 άτομα. Εάν φτιάχνεις παγωτό για περισσότερα ή και λιγότερα άτομα, προσάρμοσε την δοσολογία αναλόγως.
Βήμα δεύτερο: Βάλε τις μπανάνες στο μίξερ
Αφού έχεις αφήσει τις μπανάνες σου στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες, ήρθε η ώρα να τις βάλεις στο μπλέντερ. Για να πετύχεις την ιδανική υφή, πρέπει να λιώσεις τις μπανάνες σου χωρίς κανένα πρόσθετο υγρό.
Εάν χρειαστεί, σταμάτα κάθε λίγα λεπτά και χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι σπρώξε το μείγμα προς τα κάτω. Θα δεις ότι με λίγη υπομονή θα πετύχεις την σύσταση που θέλεις στο σπιτικό σου παγωτό χωρίς να προσθέσεις κάτι ακόμα.
Βήμα τρίτο: Πρόσθεσε το εκχύλισμα βανίλιας
Το υγρό εκχύλισμα βανίλιας είναι το καλύτερο για αυτή την συνταγή αλλά εάν δεν έχεις βανίλια σε υγρή μορφή, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κλασική βανίλια σε σκόνη.
Αφού το παγωτό σου λοιπόν έχει πάρει την τελική του μορφή, μπορείς να προσθέσεις το εκχύλισμα βανίλιας της επιλογής σου και να το χτυπήσεις για λίγα δευτερόλεπτα. Αυτό θα δώσει στο παγωτό μία γεύση βανίλιας που θα ταιριάξει τέλεια με τις σταγόνες κουβερτούρας που θα προσθέσουμε στην συνέχεια.
Η συνταγή του παγωτού σήμερα είναι για παγωτό με γεύση στρατσιατέλα. Παρόλα αυτά, μπορείς να προσαρμόσεις τα υλικά και τις γεύσεις στις δικές σου προτιμήσεις. Μην φοβάσαι να πειραματιστείς και θα δεις ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει.
Βήμα τέταρτο: Πρόσθεσε τις σταγόνες κουβερτούρας
Αφού έχουμε βάλει λοιπόν το εκχύλισμα βανίλιας, ήρθε η ώρα να βγάλουμε το παγωτό από το μίξερ. Τοποθέτησε σε ένα μεγάλο μπολ το παγωτό και ενσωμάτωσε σιγά σιγά με μία σπάτουλα τις σταγόνες κουβερτούρας.
Εάν δεις πως το παγωτό σου έχει λιώσει ελαφρώς, μπορείς να το βάλεις για μισή ώρα ακόμα στην κατάψυξη αφού έχεις προσθέσει και την κουβερτούρα.
Βήμα πέμπτο: Σέρβιρε το παγωτό σου
Και τόσο απλά, σε μόλις 5 βήματα είσαι έτοιμη να απολαύσεις ένα νόστιμο σπιτικό παγωτό που δεν θα καταλάβαινε ποτέ κανείς πως έχει φτιαχτεί μόνο με τόσο λίγα υγιεινά υλικά! Σέρβιρέ το σε ένα μπολ μαζί με λίγες σταγόνες κουβερτούρας και ξηρούς καρπούς.